Matthijs Peiffer verzekert continuïteit door digitalisering.

Advocatenkantoor Matthijs Peiffer is gespecialiseerd in het domein van sociaal recht, ondernemingsrecht en internationale tewerkstelling. De advocaten bieden hun cliënten een kwaliteitsvolle ondersteuning, zowel bij het voeren van minnelijke onderhandelingen als bij gerechtelijke procedures. Toen corona de wereld in zijn greep kreeg, had dat ook een aanzienlijke invloed op justitie, dat nog een lange weg heeft af te leggen op het vlak van digitalisering. De crisis bracht wel een flinke versnelling teweeg, mede in goede banen geleid door audiovisuele partners zoals Aviniti.

Onverwacht anders gaan werken
Hoewel justitie nog achterophinkt in de digitalisering, houden alsmaar meer rechtbanken videozittingen via WEBEX. Zo hoeven de betrokken partijen zich niet meer naar de rechtbank te verplaatsen om te pleiten. Toen fysieke afspraken niet of nauwelijks mogelijk waren, zocht Matthijs Peiffer een andere manier om met cliënten te communiceren en overleggen. “Wij hechten veel belang aan persoonlijk contact. Zoommeetings waren dan ook veeleer uitzondering dan regel. We hadden bovendien geen professionele apparatuur in huis om ze efficiënt te organiseren”, vertelt meester Van Nuffel.

Het nieuwe pleiten, vergaderen en leren
Via een kennis die bij Samsung werkt, leerde het advocatenkantoor Aviniti kennen. We hebben de vergaderzaal uitgerust met een systeem om videovergaderingen te houden. Een hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit waren daarbij onontbeerlijk, vooral om ervoor te zorgen dat rechters alles perfect kunnen zien en horen als er pleidooien worden gehouden. De vergaderruimte wordt vaak benut, zowel voor pleidooien als voor vergaderingen met cliënten en om bijscholingen te organiseren.

Soepele samenwerking
“Het systeem is doeltreffend, de kwaliteit uitstekend. Onze medewerkers zijn allemaal tevreden over deze nieuwe manier van werken. Online vergaderen is ondertussen ingebakken, zeker omdat het systeem zo eenvoudig is. De tijdwinst is natuurlijk ook mooi meegenomen. Met de apparatuur die we nu hebben, zijn we prima uitgerust voor de toekomst.”
Voor de behoefteanalyse en de implementatie van het systeem werkte Aviniti nauw samen met de IT’er van het kantoor. Zo werd de nieuwe technologie naadloos afgestemd op de wensen én de bestaande infrastructuur.

Aviniti heeft goed naar ons geluisterd, vragen helder beantwoord en degelijk onderbouwd. Onze wensen werden vertaald in een oplossing die onze verwachtingen overtreft. Dit was exact wat wij nodig hadden.

Beaudine Van Nuffel
Advocaat