Borgerstein omarmt telewerken en vergaderen op afstand.

Borgerstein vzw is een sociale onderneming met meer dan 600 medewerkers. De organisatie biedt zorg- en dienstverlening in drie domeinen: zorg voor personen met een beperking, ouderenzorg en sociale tewerkstelling in de vorm van een maatwerkbedrijf. Toen Borgerstein in 2021 zijn intrek nam in de nieuwe gebouwen in Sint-Katelijne-Waver, klopte de organisatie bij Aviniti aan voor nieuwe audiovisuele toepassingen.

Soepel samenwerken vanaf elke plek
Borgerstein kwam bij Aviniti terecht via contacten met technologie- en innovatiepartner Cronos Groep. De verhuis naar de gebouwen aan de Kapelweg in Sint-Katelijne-Waver was de geknipte aanleiding voor een omschakeling naar geavanceerde AV-technieken. Op het verlanglijstje: beeldschermen met een hoge kwaliteit, mogelijkheden om draadloos te presenteren en videovergaderingen met meerdere deelnemers. Zo zou Borgerstein zijn medewerkers beter kunnen ondersteunen bij het telewerk.

Kwaliteit in beeld en geluid
Voor de vergaderzalen adviseerde Aviniti flatscreens in combinatie met een camera- en geluidssysteem. Zo kan er vlot worden vergaderd met een volle zaal aanwezigen, en tegelijk met mensen die op afstand werken. Om gedoe met kabels te vermijden, werd gekozen voor Barco ClickShare voor draadloze én naadloze verbindingen.
In de polyvalente zaal implementeerde Aviniti een laserbeamer met voldoende lichtopbrengst. Het grote voordeel: je hoeft de ruimte niet te verduisteren tijdens de projectie. De audio-oplossing omvat plafondspeakers, ook via ClickShare.

Vooruitstrevende toepassingen
De veelzijdige oplossingen kwamen ruim tegemoet aan de verwachtingen van Borgerstein. Sinds de installatie maken de medewerkers vaak en intensief gebruik van de verschillende schermen.
De samenwerking met Aviniti verliep van een leien dakje.

“De medewerkers van Aviniti trokken veel tijd uit om naar onze wensen te luisteren en daarvoor passende oplossingen aan te reiken. De situatie werd ter plaatse geëvalueerd. En we kregen degelijk advies over de mogelijke audiovisuele oplossingen, beste schermgroottes, enzovoort. We zijn nu uitstekend uitgerust om professioneel te vergaderen en presenteren met de nieuwste technieken.”