Vzw Fros maakt vlot de switch naar ‘het nieuwe werken’

Fros Multisport Vlaanderen is een multisportfederatie met meer dan 1000 clubs en 80.000 leden, actief in meer dan 50 sporten. De vzw biedt een laagdrempelig en veelzijdig aanbod opdat iedereen sport kan beleven op zijn eigen manier, tempo en locatie. Door de coronapandemie werd de organisatie geconfronteerd met een resem praktische problemen. Ze zocht een oplossing om thuiswerk, virtueel overleg en nieuwe communicatiemanieren snel en eenvoudig te faciliteren

Samenwerkingsvormen herzien

Sinds maart van dit jaar is afstandswerken voor veel bedrijven de norm. Ook Fros moest zich noodgedwongen herorganiseren om de werking niet in het gedrang te brengen. Het gros van de medewerkers ging van thuis uit aan de slag. Intern en extern overleg verliep grotendeels digitaal via videoconference. En ook hybride vergaderingen met medewerkers op kantoor en andere locaties werden plots ‘gemeengoed’. Om deze nieuwe manier van werken in goede banen te leiden, zocht en vond Fros de geknipte oplossing bij Aviniti.

Alle wensen afgevinkt

Aviniti stelde een totaaloplossing voor waarbij een tv-scherm werd gecombineerd met een Poly Studio. Zo voegt men geluids- en videofunctionaliteiten toe aan vergaderruimtes, compatibel met alle courante platformen zoals Microsoft Teams, Zoom, Google Meet enz. Naast de videoconference-opstelling omvatte de oplossing ook headsets, webcams voor medewerkers zonder laptop/camera en een Expand SP 30 T speakerphone van Epos (Sennheiser) voor kleinere audioconferenties.

Professioneel, veelzijdig en betaalbaar

Dankzij de geïmplementeerde AV-oplossing kan Fros een efficiënte, kwaliteitsvolle samenwerking garanderen – ongeacht de locatie van de medewerkers. Ook voor vergaderingen met het bestuursorgaan zijn de innovatieve tools en presentatiemogelijkheden een flinke sprong voorwaarts.

Advies met een persoonlijke insteek, een oplossing die onze verwachtingen overtreft én een scherpe levertermijn. Tel daar nog de vlotte installatie en de betaalbaarheid van het systeem bij, en je begrijpt dat wij een tevreden klant zijn. Ook mooi meegenomen: het systeem is – ondanks de vele mogelijkheden en het professionele niveau – gebruiksvriendelijk én betaalbaar. Voor een vzw zijn dat doorslaggevende troeven.

Jurgen Dewulf
Team Manager bij Fros VZW