Thiebaut & Claes Advocaten pleit voor digitalisering.

Bij Thiebaut & Claes Advocaten rekenen cliënten op de gebundelde juridische knowhow van meesters Thiebaut, Claes en De Vleeschouwer. Ze staan zowel daders als slachtoffers bij, en dat in alle aspecten van het strafrecht: van verkeerszaken tot levensdelicten. De coronapandemie had een flinke impact op hun manier van werken. Het kantoor moest noodgedwongen en in ijltempo digitaliseren. Een kolfje naar de hand van Aviniti gezien onze sectorspecifieke ervaring in de advocatuur.

Alternatief voor fysieke afspraken
Advocatuur is een essentieel beroep. Zelfs tijdens de lockdown werkte het kantoor gewoon voort, maar dan wel vanop afstand. Dat gold evengoed voor vergaderingen als voor terechtzittingen. De grootste uitdaging was om een degelijk alternatief te vinden voor fysieke afspraken en opleidingen. Concreet: efficiënt meetings organiseren en contact onderhouden, met een professionele beeld- en geluidskwaliteit – zónder technische mankementen.

Vlot vergaderen via videoconferentie
Thiebaut & Claes Advocaten kwam via een aanbeveling van een bevriend accountancykantoor bij Aviniti terecht. We installeerden een videoconferentiesysteem dat de medewerkers toelaat om vlot, veilig en gebruiksvriendelijk te communiceren in woord en beeld. De oplossing vinkt alle functionele eisen af en sluit qua looks naadloos aan bij de uitstraling van het nieuwe kantoor. Ook het scherm wordt maximaal benut, onder andere om zaken toe te lichten tijdens vergaderingen.

Overtuigd van de voordelen van digitalisering
De meesters zijn bijzonder tevreden over de geïmplementeerde oplossing. “Wij zijn in eerste instantie juristen, en waren niet helemaal ‘mee’ met de digitale evolutie en technologische snufjes. Nu zijn we dat wél. We ondervinden dagelijks de grote voordelen van de toepassing, zoals een aanzienlijke tijdbesparing”, aldus meester Thiebaut.

De samenwerking met Aviniti was een schot in de roos. Zowel bij de keuze van onze aankoop als de installatie werden we uitstekend geïnformeerd en begeleid. Ondertussen zijn wij verknocht aan de toepassing en is ze een vaste waarde geworden in ons kantoor. Zelfs als samenwerken opnieuw veilig in ‘real life’ kan plaatsvinden, zullen wij de vruchten blijven plukken van dit systeem.