Digitopia Group verwerft Aviniti

Schilde, 29 januari 2024 – Digitopia, een pionier op het vlak van digital signage en slimme schermcommunicatie, kondigt de overname aan van Aviniti, sinds 2 generaties specialist in audiovisuele oplossingen voor vergaderzalen en opleidingslokalen. Aviniti zal vanaf heden opereren binnen de Digitopia Group. Met de overname verstevigt de groep haar positie als belangrijke onafhankelijke digital signage, collaboration & AV integratie speler in Europa.

Aanleiding voor de overname is de zoektocht van De Cronos Groep naar een nieuwe partner die dichter staat bij de kernactiviteiten van Aviniti. Oprichter en bestuurder Tim Van Gasse blijft op post als bestuurder en wordt tevens bestuurder bij Digitopia. Jan Bussels wordt CEO en neemt samen met Sylvie Van de Leest de dagelijkse leiding waar van de bedrijven binnen de Digitopia Group.

Jan Bussels: “Met de overname van Aviniti wordt Digitopia Group met voorsprong de grootste Belgische speler in deze digitale markt. De synergie tussen de bedrijven – Digital Signage, Collaboration & AV integratie – en de gezamenlijke knowhow biedt ons de mogelijkheid om ook op Europees vlak verder te evolueren en een totaalpakket aan te bieden aan onze klanten.”

Tim Van Gasse: “Onze bedrijven kennen een lange geschiedenis, met ieder een eigen richting en specialisme. De synergie van klanten, de schaalvoordelen en de optelsom van vaardigheden brengt ons in een mooie en competitieve positie waarbij we nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden aan onze klanten ”

Voor meer informatie : Jan Bussels – 0477 37 83 03 – Jan.bussels@digitopia.be